dissabte, 12 de març del 2011

Dibuixar abans de pintar


---ooOOOoo---
Si va haver un temps en el que dibuixava amb més o menys gràcia allò es va perdre. Ho vaig perdre fa temps. I no he intentat recuperar aquesta habilitat. Quan vingui, benvinguda. Mentrestant quan dibuixo el que serà un nou quadre utilitzo el sistema de quadricular la superficie a pintar.
Un dels problemes que pots tenir si utilitzes aquests sistema que va molt bé per a reproduir llàmies, dibuixos fets en esbossos, o fotografiès, és què fer amb la quadrícula un cop ja has acabat el dibuix.
Jo utilitzo llàpisos de colors aquarel·lables. El dibuix ho faig amb un llàpis de color normal. La gent que pintem tenim per casa llàpisos de colors, aquarel·les, tintes que després d'un temps no utilitzem. Ens regalen capses noves o hi ha colors que simplemente mai usem.
Jo faig la quadricula amb un llapis aquarel·lable i copio la fotografia amb llapis de color (que normalment té una base de cera). Quan passes l'esponja damunt la superfície del quadre l'aquarel·la marxa i la cera permaneix.
Encara necessita un parell de retocs, com agrandir un pèl els ulls, però gairebé ja és per a començar a pintar. Temps de realització: una hora màxim.