diumenge, 19 de juny del 2011

Collar anys 70 : la part del coll

Aquests collars no porten tanca. La tanca en un collar és un invent relativament modern. Els moviments estétics de finals dels 60 i els 70 eren recreadors de models de finals del XIX i al segle XIX els collars de bijuteria no portaven tanques metal·liques.
Així que hem de fer una reducció del número de columnes per què l'amplada del collar no aniria bé, no seria gens còmode.
L'amplada del collar és de 15 boletes de rocalla i en vull reduir-ho a 5. El primer el afluixar els fils de la trama. La trama sempre ha d'estar tibant per a que la feina surti bé pero en aquest cas l'hem d'afluixar per a que la reducció és pugui fer.

Reduiré una rocalla per a cada costat de la feina.

 

No cal fer res d'especial, simplement utilitzo 13 boletes de rocalla.

 

No m'interesa fer una reducció ràpida així que en trec una boleta cada dues voltes.Tot i només reduir cada dues voltes es veu molt clarament com la banda del collar es cada cop més estreta.Finalment he arribat on volia, a que l'amplada fos de 5 boletes.És aqui on agraim haver utilitzat un fil prim per a la trama. En cada costat queda els fils de la trama fent un una mena de cordó. No fa res per què gairebé no es veu. Tan si portes el cabell llarg o el portes curt, aquesta part va per la part de darrere del coll.
Per a fer aquests tros et recomano que tornis a tibar els fils de la trama.Hem de continuar fent la tira uns 20 cm. (8") ja que ha d'arribar a tota la part de darrere.Ara comemcem l'ampliació. No és difícil. Els fils de la trama es tornes a afluixar per a permetre l'ampliació.

 

Cada nova línia que es fa s'ha de vigilar que quedi horitzontal.


Poc a poc hem arribat a la fila amb 15 boletes. Ara tornem a tibar el fil per a poder fer el que queda de collar.
La Kira dormia aliena a totes les meves preocupacions.